durven

Burger King weet dat het gezien wordt als die nummer twee achter McDonalds. Het merk kan er niet mee zitten. Het heeft besloten niet bang te zijn en aan een eigen disruptive identiteit te gaan bouwen. Eerder zagen we al de prachtige Burn That Ad campagne. Nu dus deze ‘product is hero’ commercial. 

Een Whopper van een ad, relevant, memorabel en messcherp op de boodschap. Burger King doet perfect z’n eigen ding en het betaalt zich uit in een awareness en verder versterkte merkpersoonlijkheid. Zoals iemand het hier verwoordde: “It doesn’t give a fuck and people love it for it.”

Whopper 1

Geen kunstmatige toevoegingen – het is de nachtmerrie briefing bij uitstek. Dat is het knappe zowel als de grote kracht van deze Burger King benadering – het keert de gedachte om. Zonder kunstmatige toevoegingen, gaat voedsel simpelweg kapot. Showing is knowing. Laat het zien zoals het is, daar is TV voor uitgevonden. 

 

Leave a Reply